Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ötletes virágtartók elhelyezések képes leírás - Virágtartók, kaspók.tlap.hu
részletek »

Ötletes virágtartók elhelyezések - Virágtartók, kaspók.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: viragtartok.tlap.hu » Ötletes virágtartók elhelyezések
Keresés
Találatok száma - 9 db
8 ötletes kert és kültéri dekoráció

8 ötletes kert és kültéri dekoráció

Ha elégedetlen vagy azzal, hogyan a kerted kinéz, és kertész nélkül szeretnél a semmiből képzeletednek alakot adni, meríts ihletet a következő kertrendezési ötleteinkből. A kertnek tükröznie kell a ház személyiségét. Egy viktoriánus kert furcsán néz ki egy modern villa mellett, és az acél- vagy plexiüveg szobrok is rendellenesen festenek egy kunyhó kertjében.

Ablakok, balkonok, erkélyek virágai

Ablakok, balkonok, erkélyek virágai

A virágkedvelők az ablakot, erkélyt széppé varázsolhatják néhány cserép virággal, jól összeválogatott növénycsoporttal. Kevés fáradsággal virágözönt teremthetünk erkélyünkön. Az ablakok és erkélyládák díszítésére alkalmas egy- és kétnyári virágok kiültetése némi szakértelmet és jó ízlést követel.

Beton kaspót a kertbe!

Beton kaspót a kertbe!

Betonból készült kaspót, egyedül? Hát persze! Nem olyan bonyolult, mint hinnénk. Csak egy kis kreativitás kell hozzá, és az egyedi kaspó máris előállt! Valódi újdonságokkal lehet feldobni az erkély, a terasz vagy a kert kinézetét, ha különös, egyedi díszek, virágtartók bukkannak fel itt-ott! Így például egy meglepő kerti kaspó, amely kétségtelenül nem mindennapos látvány. Aki szereti az egyszerű, nem túldíszített, mégis mutatós és praktikus megoldásokat, készítsen virágainak ötletes, masszív kaspókat betonból! Hogyan?

Kerékpár romantikus stílusban

Kerékpár romantikus stílusban

Kerékpárt, melyek első és hátsó kosarában csodaszép virágok voltak. Igazából még soha nem láttam ilyet és nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű módon lehet magunk köré varázsolni egy kis romantikus, provanszi stílust. Sokan vagyunk úgy, hogy a garázsban ott áll egy régi kerékpár, melyet már nem használunk, mert vettünk egy szebbet, jobbat. Azonban a réginek semmi baja, csak annyi történt, hogy megöregedett szegény. Éppen ezért nincs is szívünk kidobni. Ha eddig nem használtuk biztosan nem is fogjuk és ha már nem ajándékoztuk el, akkor mutatok egy nagyon kedves kis ötletet, hogy miként lehetne újrahasznosítani. Természetesen a kertes házban lakók előnyben vannak, de ha ügyesek és bátrak vagyunk és megengedünk egy kis különlegességet, továbbá van elegendő helyünk akkor a gyerekszobában is elhelyezhetjük. Bár már vége van a nyárnak, de az időjárás kedvező még ahhoz, hogy kreatívkodjunk és újrahasznosítsunk egy kicsit. Nincs más dolgunk csak a megfelelő színű festéket megvenni és a megfelelő rögzítésről gondoskodni. A virágtartóba pedig ültessünk télálló árvácskát, így egész télen lesz egy üde színfoltja kertünknek.

Kis kertbe virágtartó

Kis kertbe virágtartó

Sok kertész idővel szembesül azzal a problémával, hogy a kertjében elfogy a szabad hely, ahová virágot lehet még ültetni. Ekkor viszont még a legkisebb sarkot is kilehet használni egy ötletes virágtartó elhelyezésével, amely készülhet fából, vasból, vagy egy agyagcserépből.

Kültéri virágtartó ötletes

Kültéri virágtartó ötletes

Végre itt a várva várt jó idő, a hosszú tél után. Akinek kertje van, már elkezdte a munkálatokat, de akinek csak erkélye, terasza, az is gondolkodik azon, hogy szépítse azt. A szemünk és lelkünk a szürke tél után nagyon vágyik nem csak a melegre, de a színekre is. Egy virágos kert csodás és megnyugtató látvány, még kis helyen is, néhány jó öltettel lehet kialakítani apró kertet, kaspókban, korláton, falon elhelyezni növényeket. De mibe is ültessünk? Nézzünk néhány példát.

Növénydekoráció teraszra, erkélyre

Növénydekoráció teraszra, erkélyre

A nagyobb erkélyeken elhelyezhetünk néhány nagyobb virágládát vagy dézsát, amelyeket színesre festve és kibélelve vagy natúr színben meghagyva rendezzünk el. Ma már a nagyobb barkácsboltokban fa, fém és műanyag ládákat is vásárolhatunk, az utóbbi előnye hogy könnyen mozgatható. A kerámia dézsáknak valóban nagyobb a súlyuk de természetes anyaguk megkövetelik, hogy inkább mellettük döntsünk. A dézsákat és faládákat beültetés előtt érdemes duplán nejlonnal kibélelni és vízelvezető réteggel bevonni.

Varázsold zöldebbé a teraszod!

Varázsold zöldebbé a teraszod!

Ha a terasz korlátairól már lógnak le a zöldek, de még mindig nem érzed természetesnek és megnyugtatónak a kinti közeget, akkor használd ki a rendelkezésedre álló helyet, a falakat is. Pár fémből készült virágtartó ládát a falra is felszerelhetsz és akár egy csöppnyi, fűszernövényekben gazdag keretet is telepíthetsz. Ha nem akarod az egész faladat beborítani, akkor egy régi gyümölcsösládából is készíthetsz mini fali sziklakertet, ami egyfajta élő és lélegző dekorációként is funkciónál.

Virágtartó bolondságok

Virágtartó bolondságok

A legújabb bolondság a világító virágcserép. Hogy miért hívom bolondságnak? Mert a növényeket általában nem alulról szokás megvilágítani. Hiszen így vajmi kevés esélye jut a fotoszintézisre. A háziak azonban egzotikus hangulatvilágítást biztosíthatnak egy esti randevú vagy vendégeskedés számára. A kültéri megoldások a legizgalmasabbak. A világító konténer az igazi szépség, képzeljük el a hétvégi házunk saját stégjén, a Balaton partján vagy a horvát tengerparton. Akár színes izzókkal is!

Tuti menü