Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mit ültessünk virágtartóba, kaspóba képes leírás - Virágtartók, kaspók.tlap.hu
részletek »

Mit ültessünk virágtartóba, kaspóba - Virágtartók, kaspók.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: viragtartok.tlap.hu » Mit ültessünk virágtartóba, kaspóba
Keresés
Találatok száma - 15 db
A korallvirág gondozása

A korallvirág gondozása

Korall virágot már mindenki ismeri, de vajon tudja mi a titka ennek a kis növények? Korall virág ma már minden virágboltban és kertészetben kapható, és az ára is kedvező. Van, aki több cseréppel is vásárol, de van, aki nem is sejti milyen kis csodát tart a kezében. Tudta ön hogy a korall virág egész évben virágzik? Talán már halotta ezt másoktól, de önnél még sem marad meg? Pedig a korall virág ezernyi apró színes virággal örvendeztet meg minket télen és nyáron is. Nyáron, mint kerti növény ültethető erkélyre, teraszra, akár balkon ládába, akár egy nagyobb virágtartóba, csoportosan a legszebb. Sziklakertbe, vagy virágágyásba, de akár sírokra is

Balkonláda beültetése lépésről-lépésre

Balkonláda beültetése lépésről-lépésre

Ha szeretnénk az erkélyre, vagy a teraszra egy gyönyörű virágzó növényekkel teli balkonládát telepíteni, már az ültetésnél érdemes néhány alapvető szabályt betartani. A jól előkészített és beültetett balkonláda, dúsan virágzó egészséges növényeket eredményez. Az első lépés, hogy összeírjuk mire is lesz szükségünk az ültetés során. Írjuk le egy papírra, az összes kelléket, mint pl. balkonláda színe, mérete, darabszám, növények fajtái, színei..

Dézsás növények virághagymák

Dézsás növények virághagymák

Online áruházunk a legújabb és legkényelmesebb rendelési letehetőséget nyújtja vásárlóinknak. Mindazt, amit a kinyomtatott katalógusunkban kínálunk, megtalálja a honlapunkon is. A kiválasztás és rendelés csupán egy kattintás az egérrel. Az adatainak megadása után e-mailben érkezik hozzánk a rendelése. A termékeket futárszolgálattal, utánvéttel küldjük el címére. Ennyi az egész. Reméljük, elégedett lesz az áruval és csatlakozik a több-tízezres törzsvásárlói táborunkhoz. Sok örömet kívánok a növények kiválasztásához, az ültetéshez és az ápoláshoz!

Edényes növények teleltetése

Edényes növények teleltetése

Az növénytartó edényekben meglehetősen kevés a föld, ami tartós fagyok idején teljesen átfagyhat. A gyökerek a talajfelszínhez közel helyezkednek el, és az edény fala is elég vékony ahhoz, hogy megfelelően szigeteljen. Az átfagyás, illetve a kiszáradás roncsolja, megszabdalja a hajszálgyökereket. A növény víz- és tápanyag híján még akkor is elpusztul, ha lombja egyébként elviselné a fagyokat (pl. japán babérsom, törpe termetű tűlevelű örökzöldek, bambuszfajok, puszpáng). Nemcsak a növények, de az égetett agyagedények is fagyérzékenyek, ezért azokat is védeni kell.

Fagyálló dézsás növények téli védelme

Fagyálló dézsás növények téli védelme

Ha a fagyálló növény dézsába kerül, akkor bizony a fagy és a szárazság is árthat növényünknek. A -5˚C alatti fagyokat már megsínyli a puszpáng, a magyal vagy a juhar. A védekezésnek több egyszerű módja van. Ha a dézsát deszkalapra, esetleg hungarocellre, szélvédett helyre tesszük, máris távolabb kerültek növényeink a talaj-menti fagy alattomos támadásától. Persze maga a csupasz edény még mindig ki van téve a hidegnek. A cserép a cserépbe módszerrel, vagy körbetekerve az edényt hőszigetelő anyagokkal, például jutával vagy lenvászonnal, fóliával máris hathatós védelmet biztosítottunk.

Fűszeres dézsák

Fűszeres dézsák

Bő választékban juthatunk hozzá cserépedényekhez, dézsákhoz, amelyeket fűszernövények beültetésére kínálnak. Szemet gyönyörködhető kis fűszerkerteket hozhatunk létre bennük, ha megfelelően válogatjuk össze a növényeket. Összeállításunkkal ehhez nyújtunk segítséget.

Hogyan kell átültetni a növényeket?

Hogyan kell átültetni a növényeket?

A cserepes növények egy idő után elhasználják a rendelkezésükre álló földből a tápanyagot, és a gyökereiknek is kezd szűkös lenni a hely. Ha nem akarjuk, hogy sárgulni kezdjenek vagy elpusztuljanak, a növekedésüknek megfelelően időről időre át kell ültetnünk azokat. Ehhez az alábbiakban adunk segítséget.

Muskátlis ablakom

Muskátlis ablakom

A hosszú, zord, hideg tél után mindenkinek jólesik beszívni a tavasz illatát, látni a fű zöldjét, a virágzó fákat, bokrokat. Aki szereti, és módja van rá, alig várja, hogy virágokat ültessen a teraszára, az ablakpárkányára vagy a kertjébe.Számtalan virágpalánta közül válogathatunk, de kétségkívül a legkedveltebb balkonnövény a gazdagon virágzó muskátli. Ezért a muskátli akkor virágzik sokat és szépen, ha jó minőségű, agyagot is tartalmazó kerti földbe ültetjük, és hetente egyszer tápoldattal is megöntözzük. Egy 60 cm-es ládába legfeljebb három tövet ültessünk, ezek elbokrosodnak, és betöltik a rendelkezésükre álló teret.

Örökzöldek dézsában

Örökzöldek dézsában

Erkélyek, teraszok, bejáratok díszítésére kiválóan alkalmasak a dézsás örökzöldek. Mind nyáron, mind télen kellemes látványt nyújtanak. Az épület és a kert hangulatát, stílusát követő dézsa még jobban hangsúlyozza a növényt, legyen az agyagcserépből, vagy fából. A legtöbb örökzöld növényről elmondható, hogy nagyon lassan növekszik. Ezért akár dézsákba, cserépedényekbe ültethetjük őket úgy, hogy nem lesz gondunk velük néhány évig.

Hirdetés
Starkl kert kft. - Szombathely

Starkl kert kft. - Szombathely

Megújítaná kertjét? A szombathelyi Starkl Kert Kft. széles választékot kínál különféle fákból és növényekből. Online katalógusunkból rengeteg termékünkből válogathat, így megtalálhatók díszfák, gyümölcsfák, balkonra kihelyezhető gyümölcsök, növények, díszcserjék - füvek, eprek, rózsák, szőlők, talajtakarók, őszi virágok, egyéb virághagymák, egyaránt. Online rendelés esetén 5% kedvezményt biztosítunk önnek. Honlapunkon megtekinthető teljes árukészletünk, újdonságaink, valamint ápolási útmutatót, tippek és ötleteket adunk kertészkedéshez. Egyéb termékeinkkel, szállítással kapcsolatos kérdéseinkre várjuk kérdéseiket a honlapon megtalálható elérhetőségeken.

Ültessünk finom szamócát

Ültessünk finom szamócát

A tavasz legfinomabb és legízletesebb gyümölcse a finom szamóca, amely erkélyen is könnyedén termeszthető. A szamócát vagy más néven epret mindenki szereti kicsik és nagyon egyaránt. Termesztése és gondozása egyszerű nevelhetjük kertben erkélyen, cserépben vagy balkonládában, és szinte egész nyáron át szedhető. A szamóca ültetéséhez lehetőleg nagyméretű edényt vagy cserepet válasszunk, vagy vásároljunk speciális hasas edényt, amelybe egyszerre több palántát is ültethetünk. A kis palántákat ültessük el B típusú laza jó vízáteresztő képességű virágföldbe, amelyhez keverhetünk kevés komposztot vagy istállótrágyát. Az ültetés után egy hónap elteltével adjunk az öntözővízhez kevés eper vagy gyümölcs tápoldatot.

Ültessünk kerti begóniát!

Ültessünk kerti begóniát!

A begóniák a tavaszi és nyár kert egyik legszebb és legszínesebb virágai közé tartoznak, amelyek számtalan színben és formában díszíthetik kertünket, erkélyünket, vagy teraszunkat. A begóniák közül ma már egyre nagyobb a választék, így választhatunk, hogy a nemesített elatior begóniát vagy az évről évre egyre népszerűbb gumós begóniát ültetjük kertünkbe. A nagy virágú begónia legtöbbször piros fehér, sárga, narancssárga és rózsaszín színben pompázik, jól bírja a napsütést és akár lakásban is nevelhetjük.

Ültessünk rózsát az erkélyre

Ültessünk rózsát az erkélyre

A rózsával díszített erkély vagy terasz lehet kicsit túldíszített, de lehet vidékies hangulatú néhány kopott régies fém kannával, vagy színes terítőkkel és párnákkal dekorált angol stílusú helyiség. Elsőre talán kicsit furcsának tűnik, hogy rózsát ültessünk a teraszra, hiszen hatalmas bokorrá fejlődik, de ma már számtalan törpe és kis növésű rózsát találunk a kertészetekben. Ezeket a rózsákat ültethetjük dézsába, vagy a futó rózsákat a falra is felfuttathatjuk.

Virághagyma ültetési tanácsok

Virághagyma ültetési tanácsok

A virághagymákat ajánlatos a vásárlást követően mielőbb elültetni, ha mégis tárolnunk kell, tartsuk őket hűvös, száraz helyen. Ha élvezni akarjuk a tulipánok, nárciszok, krókuszok, jácintok és egyéb tavaszi hagymás virágzók vidám, sokszínű virágözönét, a hagymákat ősszel - legkésőbb a fagyokig el kell ültetnünk. Ez nem igényel nagy szakértelmet, így a kezdő kertészek is bátran hozzáfoghatnak! A nem túl nagy igényű virághagymák hálás virágzók, ha betartunk néhány aranyszabályt: napos vagy félárnyékos, szélvédett helyen jó vízáteresztő képességű, laza talajba ültetjük. Mindenképp kerüljük a pangó vizet, különben a hagymák gyorsan elrothadnak. A virághagymák a hideg téli hónapokban alszanak, bár a hideg alapvető feltétele a virágzás beindításának.

Virágok ültetése, gondozása, szaporitása

Virágok ültetése, gondozása, szaporitása

A dézsás növények idővel túl nagyra megnőnek, ezért tőosztást kell végeznünk, vagy dugványok segítségével kell megfiatalítanunk és szaporítanunk kedvenceinket. A dézsás növények, például a bambuszok vagy szerelemvirágok szaporításának legegyszerűbb módja a tőosztás. Tavasszal emeljük ki a növényt a tartóedényből, majd kés, vagy ásó segítségével osszuk szét a gyökértörzset. A jól fejlett gyökerű osztott részeket ültessük el újra.

Tuti menü